Tojáskrémmel töltött csirke sajtos-tejszínes tésztával
Készíts egy gyors tojáskrémet, és töltsd bele a csirkemellekbe. Amíg megsülnek, a köret is elkészül. Sőt! Ha maradt egy kis tormád húsvétról, azt is nyugodtan add hozzá a töltelékhez, még finomabb lesz.
Hozzávalók
4 személyre- 6 db keményre főtt tojás
- 2 evőkanál mustár
- 1-2 teáskanál csemege vagy csípős asztali, reszelt torma
- só, őrölt fekete bors
- 4 db felezett csirkemellfilé
- 16 csík bacon
- 2 evőkanál olaj + a tepsihez
- 25 dkg szarvacska tészta
- 3 nagyobb gerezd fokhagyma
- 4 dl 10%-os főzőtejszín
- 15 dkg edami sajt
- 1 fej brokkoli
Elkészítés
A tojásokat villával összetörjük, majd összekeverjük a mustárral, a tormával, valamint kevés sóval és borssal. A csirkéknek minél nagyobb zsebet vágunk, megtöltjük a tojáskrémmel, majd betekerjük a baconcsíkokkal.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és oldalanként 1-1 perc alatt kérget sütünk a töltött csirkék mindkét oldalára. Ezután áttesszük egy olajjal kikent tepsibe, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. A serpenyőt a visszamaradt zsiradékkal megőrizzük.
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A csirkékhez használt serpenyőt a visszamaradt zsiradékkal együtt felmelegítjük, majd a megpucolt, áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a tejszínt és a lereszelt sajtot, összekeverjük, felforraljuk, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg a sajt megolvad és a szósz besűrűsödik. Közben hozzákeverjük a főtt tésztát, és sózzuk, borsozzuk.
Amíg a tészta készül, a brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és lobogó, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
A kész töltött csirkét a tejszínes-sajtos tésztával és a brokkolival tálaljuk.
Ezt a receptet már próbáltad?