Tízórai befőttesüvegben
Sokaknak fejtörést okoznak a kisétkezések – mint a tízórai és az uzsonna –, pedig néhány alapanyagból is készíthetünk egyszerű, egészséges és finom ételeket akár több napra előre.
Hozzávalók
1-1 adaghoz- Chiapuding:
- 3 dkg chiamag
- 2 dl növényi tej
- 1 evőkanál vaníliaaroma
- 1 evőkanál eritrit
- 1 dl krémes natúr joghurt
- friss gyümölcsök
- magvak (kesudió, mandula, mogyoró)
- Humusz:
- 10 dkg csicseriborsó (főtt vagy konzerv)
- ½ dl csicseriborsókonzerv-lé
- 1 mokkáskanál tahini
- ½ gerezd fokhagyma
- himalája só
- őrölt bors
- őrölt római kömény
- sárgarépa
- kígyóuborka
Elkészítés
Chiapuding
Este a magokat jó alaposan összekeverjük a befőttesüvegben a tejjel, a vaníliaaromával és az eritrittel úgy, hogy mindenhol érje a folyadék. 10 percet állni hagyjuk, ismét összekeverjük, majd hűtőbe tesszük. Reggel joghurtot kanalazunk a tetejére, friss gyümölcsöket szeletelünk rá, és megszórjuk magvakkal.
Humusz
A zöldségek kivételével minden hozzávalót az aprítógépbe teszünk, és krémesre turmixoljuk. Egy befőttesüveg aljába kanalazzuk, majd beleállítjuk a megpucolt, megmosott, hasábokra vágott sárgarépát és kígyóuborkát.