Teljes kiőrlésű spagetti diós spenótpesztóval
Adásban volt: 2013. October 3.
A recepthez tartozó videó
Spagetti spenótpesztóval, tökéletes tésztaétel önmagában is, de ha egy szelet sült lazaccal kínáljuk, úgy egy izgalmas, különleges fogás.
2015. October 22.
Hozzávalók
- 20 dkg teljes kiőrlésű spagetti
- 15 dkg friss spenót
- 10 dkg dió
- fokhagyma
- olívaolaj
- parmezán
- só
- bors
Elkészítés
Amíg sós vízben kifőzzük a teljes kiőrlésű spagettit, al dante állagúra, elkészítjük a pesztót. Két maréknyi friss spenótot összeturmixolunk durvára vágott dióval, reszelt fokhagymával, reszelt parmezánnal, olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. A leszűrt tésztát összekeverjük az elkészült friss pesztóval, ami tökéletes körete lehet egy szelet lazacnak is.
Hűtőszekrényben lezárt üvegben tárolhatjuk is a pesztót, ehhez felöntjük olajjal, úgy hogy a tetejét kb. 1cm-re elfedje.
Megosztom barátaimmal