Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Teljes kiőrlésű kalácskoszorú

Készülődjünk a húsvétra!
2022. April 11.

Ha az ünnep alatt sem szeretnénk teljesen elengedni a gyeplőt az étkezésünkben, érdemes előnyben részesíteni a lassabb felszívódású szénhidrátokból – például a teljes kiőrlésű lisztből – készült finomságokat.

Hozzávalók

3 darabhoz
  • 250 g teljes kiőrlésű liszt
  • 250 g durum fehér liszt
  • 15 g búzasikér
  • 4 g instant élesztő
  • 5 g só
  • 80 g eritrit
  • 1 db tojás
  • 220 ml tej
  • 75 g vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 3 db festett tojás (lehet nyers is)

Elkészítés

 

A liszteket a búzasikérrel, élesztővel, sóval, eritritttel, 1 db tojással, tejjel és vajjal a robotgép táljába tesszük, és 5 percig dagasztjuk. Letakarjuk, majd meleg helyen hagyjuk duplájára kelni. 

Ezután hat részre osztjuk a tésztát, majd lisztezett nyújtódeszkán kb. 2 cm vastag rudakat sodrunk belőle. 2-2 rudat szorosan összecsavarunk, és a végüket összeillesztjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben újra kelni hagyjuk 15 percig. 

Eközben a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

A megkelt kalácsokat egy evőkanál vízzel elkevert tojássárgájával alaposan megkenjük, közepükbe egy festett tojást illesztünk, majd az előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 18 percig sütjük.

 

Ezt a receptet is próbáld ki: 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tiramisu palacsintatorony

Klasszikus ízvilág egészségtudatos köntösben.

Legyező édesburgonya

Egészséges, látványos és nagyon finom!

Sült répatortás zabkása

Klasszikus répatorta íz – új köntösben.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!