Teljes kiőrlésű fahéjas morzsasüti
Szaszkó Andi, a Salátagyár blog szerzőjének receptje. Kövesd Andit a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!
Teljes kiőrlésű lisztből, zabpehellyel készül, ennek köszönhetően kevés is nagyon laktató belőle. Ami megmarad (bár ennek kicsi az esélye), azt dobozold be diétás tízóraira vagy uzsonnára!
Hozzávalók
egy kisebb tepsihez- A gyümölcsös réteghez:
- 0,5 kg magozott szilva
- 20 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
- 1 dkg őrölt fahéj
- A morzsaréteghez:
- 16 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
- 15 dkg apró szemű zabpehely
- 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 evőkanál vanília aroma
- 15 dkg olvasztott vaj
Elkészítés
A gyümölcsös réteg hozzávalóit összekeverjük, és egy kisebb tepsi aljában eloszlatjuk.
A morzsához összekeverjük a teljes kiőrlésű lisztet a zabpehellyel, az édesítőszerrel és a vanília aromával, majd utolsóként az olvasztott vajjal jól összekeverjük.
Ezt a zabpelyhes-lisztes édes keveréket a szilvaréteg tetejére szórjuk, és egyenletesen elosztjuk. A tepsit enyhén a pulthoz csapkodjuk, hogy a tartalma tömörödjön. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük, akkor van kész, amikor a teteje megpirul.
Kihűtve fogyasztjuk, akár egy gombóc cukormentes vaníliafagyi társaságában.
Ezt a receptet is próbáld ki: