Egy egész földrész kedvence ez a sült krumpli! Íme a recept!
Ezek a mókás emléknapok jó lehetőséget adnak nekünk, hogy eddig ismeretlen ételeket is kipróbáljunk.
A Tater Tots 1953-ban született, neve a potato (burgonya) és a tots (becézés; utalhat arra, hogy a gyerekek kedvence ez a sült burgonya, illetve apró méretére is) szavakból ered. Az USA-ban annyira kedvelt, hogy nem kevesebb mint évi 30 000 tonna fogy belőle!
Az alapverziót kedvetekre tovább ízesíthetitek fűszerekkel, sőt én még kockázott bacont vagy sonkát, illetve reszelt sajtot is szoktam hozzá keverni.
Hozzávalók
20-25 darabhoz- 50 dkg burgonya
- 1 evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt)
- só, őrölt fekete bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dl olaj a sütéshez
- ketchup és majonéz a tálaláshoz
Elkészítés
1. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, majd bő, forrásban lévő vízben tesszük, és kb. 8 percet főzzük. (Akkor jó, ha kis nyomásra tudjuk beleszúrni a késünk pengéjét, azaz nem szabad teljesen puhára főzni a krumplikat.) Leszűrjük, és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.
2.A kihűlt burgonyát lereszeljük, és alaposan kinyomkodjuk belőle a nedvességet. Hozzákeverjük a keményítőt, sózzuk, borsozzuk, végül belereszeljük a megtisztított fokhagymagerezdeket, és alaposan összedolgozzuk.
3.Dundibb nudlikat formázunk belőle, majd közepesen forró olajban aranybarnára sütjük, tálalásig papírtörlőre szedjük. Ketchuppel, majonézzel kínáljuk.