Szilveszteri sajtgolyók keksztányéron
Hozzávalók
16 darabhoz- A kekszekhez:
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 1 db tojás
- 1/2 kávéskanál sütőpor
- 1 nagy csipet só
- A golyókhoz:
- 40 dkg félzsíros túró
- 12 dkg sűrű sajtkrém
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés só
- aprított snidling és szezámmag a hempergetéshez
Elkészítés
A kekszhez a kétféle sajtot lereszeljük.
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk az elhabart tojást, a sütőport és a sót, majd összedolgozzuk a reszelt sajtokkal. Fóliába csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval 16 korongot szaggatunk belőle.
A kekszeket sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük, és 180 fokos sütőben 12-14 percet sütjük. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljenek.
A túrót áttörjük, simára keverjük a sajtkrémmel, a megpucolt, lereszelt fokhagymával és a sóval. 16 kis gombócot formázunk a masszából, majd aprított snidlingbe vagy szezámmagba forgatjuk. A sajtgolyókat 1-1 kekszre ültetjük, és így helyezzük a kínálótálunkra.