Sütőtökös-ricottás gnocchi brokkolis csirkével
Hozzávalók
- 50 dkg sütőtök
- 1 db tojás
- 10 dkg ricotta
- 25 dkg liszt
- 30 dkg édesburgonya
- 1db narancs
- fél szár póréhagyma
- 25 dkg brokkoli
- 2 dl tejszín
- 25 dkg csirkecomb
- olívaolaj
- dijoni mustár
- só, bors
Elkészítés
1. Sütőben puhára sütjük a sütőtököt és az édesburgonyát. Ha elkészültek, még melegen áttörjük egy krumplinyomóval, egynemű masszává keverjük és lehűtjük.
2. Blansírozzuk a brokkolit: 1 percre forrásban lévő sós vízbe tesszük, majd áttesszük jeges vízbe.
3. A kihűlt sütőtökös-édesburgonyás masszához hozzákeverjük a ricottát, egy tojást, majd a cukrot. Csak annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható, gyúrható, de még könnyű tésztát kapjunk. A gnocchik megformázáshoz hosszú, hüvelykujjnyi vastagságú kígyókat készítünk a tésztából, és 1,5-2 cm darabokra vágjuk. Villával megnyomjuk mindegyik tetejét, hogy a szósz jobban meg tudjon tapadni a mélyedésekben. A megformázott gnocchikat hűtőbe tesszük a kifőzés előtt.
4. A vékony csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd egy nagyobb serpenyőben olívaolajon megpirítjuk.
5. Közben a főzőtejszínt egy tálban sóval, borssal, majd mustárral és egy kevés narancslével ízesítjük.
6. A megpirult csirkemellcsíkokat kiszedjük egy tálba és ugyanannyi ideig hagyjuk állni, amíg sültek. A serpenyőben maradt zsiradékban roppanósra sütjük a póréhagymát, majd hozzáadjuk a csirkemellet, a tejszínt, és végül a brokkolit.
7. Legalább ötszörös mennyiségű vízben kb. öt perc alatt kifőzzük a gnocchikat, ha elkészültek, feljönnek a víz tetejére. Egyszerre inkább kevesebbet tegyünk a vízbe, nehogy összeragadjanak. Ha elkészültek, feljönnek a víz tetejére.
8. A tésztát főzővízből egyenesen a brokkolis szószba forgatjuk, majd tálaljuk.