Sütőben sült 5 sajtos tészta
Paradicsommal, tejszínnel, bazsalikommal és 5 féle sajttal készül, ráadásul pillanatok alatt.
2016. October 18.
Hozzávalók
- 2 csésze tejszín
- 1 csésze hámozott konzerv paradicsomból készült sűrű püré
- ½ csésze frissen reszelt parmezán
- ½ csésze durvára reszelt Fortina sajt
- ¼ csésze összemorzsolt Gorgonzola sajt
- 2 evőkanál ricotta
- 115g vékonyra szeletelt mozzarella
- ¾ teáskanál só
- 6 levél friss bazsalikom, durvára vágva
- 450g penne rigate tészta
- 4 evőkanál sózatlan vaj, vékony szeletekre vágva
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 260 fokra.
2. Forraljunk fel egy lábos sós vizet.
3. Egy keverőtálban a tészta és a vaj kivételével alaposan keverjük össze az összes hozzávalót.
4. Dobjuk a tésztát a forrásban lévő vízbe, és főzzük 4 percig. Szűrjük le, és adjuk a keverőtálban összekevert többi hozzávalóhoz.
5. Osszuk el a tésztát kisebb vagy nagyobb sütőtálak között, és tegyük rájuk a vajszeleteket. Tegyük a sütőbe, és süssük, amíg a teteje megbarnul, 7-10 percig.
Forrás: food52.com
Megosztom barátaimmal