Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Steakburgonya mártogatóssal

Az (otthoni) esti buli tökéletes kísérője.
2020. november 7.

Mostanában a legjobb, amit tehetünk, ha otthon töltjük a szombat estéket. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne készíthetnénk finom tapasokat, mártogatósokat. Nekem ez az egyik kedvencem!

Hozzávalók

4 személyre
  • 60 dkg sütni való burgonya
  • olívaolaj (sütéshez)
  • só, őrölt fekete bors
  • 10 dkg tejföl
  • 10 dkg majonéz
  • 2 púpozott evőkanál ketchup
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg csemegeuborka (savanyúság)
  • 5 db gyöngyhagyma (savanyúság)

Elkészítés

 

A burgonyát folyó víz alatt alaposan lesikáljuk, majd héjastól cikkekre vágjuk, és egy keverőtálba tesszük. Összeforgatjuk 3-4 evőkanál olajjal és őrölt fekete borssal. Kiterítjük egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és 190 °C-ra előmelegített sütőben puhára sütjük. Tálalás előtt megsózzuk. 

A tejfölt kikeverjük a majonézzel, a ketchuppel, a megpucolt, lereszelt fokhagymával, valamint a finomra aprított csemegeuborkával és gyöngyhagymával. Finoman megsózzuk, a krumplicikkek mellé tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Köleses-meggyes rétes

Köleses-meggyes rétes

Próbáltad már a rétest vaníliás kölessel és gyümölccsel töltve?
Rakott pulyka bulgurral és savanyú káposztával

Rakott pulyka bulgurral és savanyú káposztával

Klasszikus rakott étel, rizs helyett ezúttal bulgurral és darált pulykahússal.
Lasagne

Lasagne

Este már hűvös van...süss egy tepsi lasagnét!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!