Steakburgonya mártogatóssal
Mostanában a legjobb, amit tehetünk, ha otthon töltjük a szombat estéket. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne készíthetnénk finom tapasokat, mártogatósokat. Nekem ez az egyik kedvencem!
Hozzávalók
4 személyre- 60 dkg sütni való burgonya
- olívaolaj (sütéshez)
- só, őrölt fekete bors
- 10 dkg tejföl
- 10 dkg majonéz
- 2 púpozott evőkanál ketchup
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg csemegeuborka (savanyúság)
- 5 db gyöngyhagyma (savanyúság)
Elkészítés
A burgonyát folyó víz alatt alaposan lesikáljuk, majd héjastól cikkekre vágjuk, és egy keverőtálba tesszük. Összeforgatjuk 3-4 evőkanál olajjal és őrölt fekete borssal. Kiterítjük egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és 190 °C-ra előmelegített sütőben puhára sütjük. Tálalás előtt megsózzuk.
A tejfölt kikeverjük a majonézzel, a ketchuppel, a megpucolt, lereszelt fokhagymával, valamint a finomra aprított csemegeuborkával és gyöngyhagymával. Finoman megsózzuk, a krumplicikkek mellé tálaljuk.