Spenótos-sajtos sült tészta
Duplán spenótos ez a tészta, hiszen a krémes besamelbe fagyasztott spenótpüré került, amihez aztán még egy jó adag bébispenótot is hozzákevertem. Maradék húsok felhasználásához is tökéletes recept!
Hozzávalók
4 személyre- 35 dkg penne tészta
- só
- 2 evőkanál olaj + a sütőtál(ak)hoz
- 20 dkg bébispenót
- 30 dkg sertéscomb
- őrölt fekete bors
- 4 evőkanál vaj
- 4 evőkanál liszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dl tej
- 45 dkg fagyasztott spenótpüré
- 20 dkg krémsajt
- reszelt szerecsendió
- 20 dkg mozzarella sajt
Elkészítés
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben (al dentére) kifőzzük, majd leszűrjük, félretesszük. Egy serpenyőben felhevítjük az olaj felét, rádobjuk a felcsíkozott bébispenótot, puhára sütjük. Kivesszük a serpenyőből, helyére öntjük a maradék olajat, és a felkockázott sertéscombot átsütjük rajta. Közben sózzuk, borsozzuk.
A vajat felolvasztjuk egy másik serpenyőben. Rászórjuk a lisztet, habverővel simára keverjük, lepirítjuk, hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát, majd felöntjük a (meleg) tejjel. Hozzákeverjük a felengedett spenótpürét és a krémsajtot, folyamatos kevergetés mellett mártás állagúra főzzük, közben sóval és reszelt szerecsendióval ízesítjük. Végül beleforgatjuk a tésztát, a bébispenótot és a húst is.
A tésztát 4 egyadagos vagy 1 nagy, olajjal vékonyan kikent sütőtálba simítjuk, tetejére mozzarellát morzsolunk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük, amíg a sajt megpirul.