Spagetti carbonara - Spagetti szénégető módra
Adásban volt: 2014. February 18.
A recepthez tartozó videó
A leggyorsabb vacsora, ha szinte semmi sincs otthon. Nem kell hozzá más, csak a tészta, tojás szalonna és egy kis parmezán.
2015. November 28.
Hozzávalók
2 személyre- 25 dkg spagetti tészta
- 5 dkg császárszalonna
- 2 tojás
- 10 dkg parmezán
- só
- bors
- chilipehely
Elkészítés
A forró, már lobogó sós vízbe belerakjuk a tésztát és al dente állagúra főzzük. Amikor elkészült leszűrjük, de amíg fő, addig egy tálban felverjük a tojásokat majd hozzáadjuk a lereszelt sajt 2/3-át és elkeverjük. Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát ropogósra sütjük. A forró tésztát beleöntjük a tojásos-sajtos keverékbe, jól átkeverjük, és hozzáöntjük az elkészült szalonnát és a zsírját, majd tálaláskor megszórhatjuk még chilipehellyel.
Megosztom barátaimmal