Sós karamellás- étcsokoládés biscotti
Hozzávalók
2 rúdhoz- 10 ek. sótlan vaj (olvasztott, kissé kihűlt)
- 3 csésze liszt
- 3 tk. sütőpor
- ½ tk. só
- 3 tojás
- 1 ¼ csésze cukor
- 2 tk. vanília aroma
- ½ csésze sós karamell öntet
- 170 g étcsokoládé
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.
2. Egy másik tálban verjük habosra a tojásokat, majd folyamatos kevergetés közben lassan adjuk hozzá a cukrot, a vajat, és a vanília aromát. Keverjük alaposan, amíg a cukor teljesen feloldódik.
3. Óvatosan keverjük bele a karamell öntetet.
4. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat és keverjük össze a tál tartalmát.
5. Felezzük meg a tésztát, formáljunk belőlük kb. 30×5 cm-es hengereket és tegyük 1-1 sütőpapírral kibélelt tepsibe (vagy 1 nagyba, ha elfér a kettő egymás mellett úgy, hogy hagyunk helyet, hogy megnőjenek). 25-30 percig süssük.
6. Hagyjuk, hogy a hengerek kihűljenek (kb. 10 perc), majd vágjuk fel őket.
7. Vágott oldalukkal lefele fektessük vissza a biscottikat a tepsibe, majd süssük további 14 percig – félidőnél megforgatva őket.
8. Ha kész, hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek.
9. Ezalatt egy kis lábasban olvasszuk fel az étcsokoládét, majd csurgassuk rá a biscottikra és várjuk meg, míg rádermed.