Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Fahéjas-gesztenyés csiga

Jól megérdemelt reggeli lehet belőle a hétvégén!
2016. November 10.

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 250g liszt
  • 1 teáskanál instant élesztő
  • 50g cukor
  • ¼ teáskanál só
  • 60ml növényi olaj
  • 150ml szobahőmérsékletű víz
  • A töltelékhez:
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • ½ teáskanál kardomom
  • 200g gesztenyepüré

Elkészítés

1. A tésztához egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót.

2. Adjuk hozzá az olajat és vizet.

3. 5-7 percen keresztül dagasszuk.

4. Takarjuk le, és hagyjuk kelni 1 órán át.

5. Miután megkelt, lisztezett munkalapon gyúrjuk még egy percig.

6. Nyújtsuk egy 30×40 cm-es téglalappá.

7. Keverjük össze a fahéjat és a cukrot, és szórjuk a tésztára.

8. Hajtsunk a tésztából borítékot, ami pont a fele az eredeti téglalapnak, majd hajtsunk rajta még egyet, már a negyedére.

9. Nyújtsuk ki újra egy 30×40 cm-es téglalappá.

10. Kenjük meg a gesztenyepürével, és a hosszabb oldalától indulva tekerjük fel.

11. Vajazzunk ki egy 12 mélyedéses muffin formát, és melegítsük elő a sütőt 180 fokosra.

12. Vágjuk a tésztát 12 egyenlő részre, és helyezzük a darabokat a mélyedésekbe. Takarjuk le, és 30 percig hagyjuk pihenni.

13. 25 percig süssük.

14. Vegyük ki a sütőből, 5 percig hagyjuk pihenni, majd vegyük ki a formából, és tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni. (Ha már meg tudjuk fogni, akkor már meg is ehetjük.)

 

Forrás: seitanismymotor.com 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csigatészta vörösboros marharaguval

Csigatészta vörösboros marharaguval

Bár a csigatésztát legtöbben csak a húslevesben tudják elképzelni, de mindenképpen érdemes kipróbálni ezzel a fűszeres, vörösboros marharaguval. Megéri!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!