Fahéjas-gesztenyés csiga
Hozzávalók
- A tésztához:
- 250g liszt
- 1 teáskanál instant élesztő
- 50g cukor
- ¼ teáskanál só
- 60ml növényi olaj
- 150ml szobahőmérsékletű víz
- A töltelékhez:
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál fahéj
- ½ teáskanál kardomom
- 200g gesztenyepüré
Elkészítés
1. A tésztához egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót.
2. Adjuk hozzá az olajat és vizet.
3. 5-7 percen keresztül dagasszuk.
4. Takarjuk le, és hagyjuk kelni 1 órán át.
5. Miután megkelt, lisztezett munkalapon gyúrjuk még egy percig.
6. Nyújtsuk egy 30×40 cm-es téglalappá.
7. Keverjük össze a fahéjat és a cukrot, és szórjuk a tésztára.
8. Hajtsunk a tésztából borítékot, ami pont a fele az eredeti téglalapnak, majd hajtsunk rajta még egyet, már a negyedére.
9. Nyújtsuk ki újra egy 30×40 cm-es téglalappá.
10. Kenjük meg a gesztenyepürével, és a hosszabb oldalától indulva tekerjük fel.
11. Vajazzunk ki egy 12 mélyedéses muffin formát, és melegítsük elő a sütőt 180 fokosra.
12. Vágjuk a tésztát 12 egyenlő részre, és helyezzük a darabokat a mélyedésekbe. Takarjuk le, és 30 percig hagyjuk pihenni.
13. 25 percig süssük.
14. Vegyük ki a sütőből, 5 percig hagyjuk pihenni, majd vegyük ki a formából, és tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni. (Ha már meg tudjuk fogni, akkor már meg is ehetjük.)
Forrás: seitanismymotor.com