Íme az egyik kedvenc sült tészta receptünk, meglepetés ízbombákkal
A sült tésztákat mindenki szereti, ugye? Most ráadásul egy kis csavart is tettem a receptbe: feketeerdei sonkába tekertem, vagyis „csavartam” – ha már csavarról beszélünk – egy-egy mini mozzarella sajtot, a kis tekercseket pedig elrejtettem a tészta között. A tetejére szintén került sajt bőven, a spenótos szaft pedig rejt némi juhtúrót is. Próbáljátok ki!
Hozzávalók
2 nagy vagy 4 kisebb adaghoz- 25 dkg tészta (csőszerű, rövid fajtájú)
- só
- 1 evőkanál vaj + a sütőtál kikenéséhez
- 2 gerezd fokhagyma
- 45 dkg natúr spenótpüré (mirelit)
- só, őrölt fekete bors
- reszelt szerecsendió
- 1 dl tej
- 15 dkg juhtúró
- 1 tojás
- 10 dkg feketeerdei sonka
- 10 dkg mini mozzarella
- 8 dkg trappista sajt
- 2 dkg parmezán sajt
Elkészítés
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük. Mikor lekészült, leszűrjük.
Közben egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, ráreszeljük a megpucolt fokhagymagerezdeket, és párolni kezdjük. Hozzáadjuk a spenótot, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, majd felöntjük a tejjel. Összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a szétmorzsolt juhtúrót, és félretesszük hűlni.
A langyosra hűlt spenótos krémben elkeverjük a tojást és a leszűrt tésztát. Kivajazott sütőtálba simítjuk.
A feketeerdei sonka szeletekbe beletekerünk 1-1 kis mozzarellát, majd elszórva belenyomkodjuk a tekercseket a tészta közé. A maradék mozzarellát a tetejére morzsoljuk, illetve a trappistát és a parmezánt is ráreszeljük.
180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.