Savanyú káposztás nokedli kolbásszal
Lehet, hogy idén (is) az otthoni Oktoberfest mellett döntünk. Ha már így alakul, próbáljunk ki olyan ételeket, amelyek jól csúsznak sör mellé!
Hozzávalók
4 személyre- 35 dkg savanyú káposzta
- 3 evőkanál olaj
- 15 dkg húsos szalonna
- 2 db tojás
- 3 dl víz
- 1 kávéskanál só + a főzővízhez
- kb. 40 dkg liszt
- 40 dkg bajor fehér kolbász
- aprított petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés
A savanyú káposztát lecsepegtetjük. Két evőkanál olajat felhevítünk egy serpenyőben, rátesszük a felkockázott szalonnát, és pár percet sütjük rajta. Hozzáadjuk a káposztát, és kevergetve puhára sütjük, ízlés szerint le is piríthatjuk.
Közben a tojásokat keverőtálba ütjük, elhabarjuk, majd összekeverjük a vízzel, a sóval és a liszttel. A lisztet érdemes fokozatosan hozzáadni, sűrű állagú masszát kell kapnunk. Nem szükséges alaposan kidolgozni. A tésztát lobogó, sós vízbe szaggatva kifőzzük, majd leszűrjük. A káposztához keverjük, jól összeforgatjuk.
A kolbászokat bevagdossuk, és egy serpenyőben, a maradék felhevített olajon átsütjük. A káposztás nokedlivel tálaljuk, aprított petrezselyemzölddel díszítjük.