Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A sajttorta édes és krémes, mégis könnyű. Nem is csoda, hogy egyre nagyobb divat és mindenki szívesen fogyasztja. De mostantól elkészíteni sem lesz nehéz! Ez a változat bomba biztos és tökéletes.

Sajttorta - New York cheesecake

Adásban volt: 2014. June 12.
A sajttorta édes és krémes, mégis könnyű. Nem is csoda, hogy egyre nagyobb divat és mindenki szívesen fogyasztja. De mostantól elkészíteni sem lesz nehéz! Ez a változat bomba biztos és tökéletes.
2016. July 11.

Hozzávalók

8-10 szelet
  • 25 dkg teljes kiőrlésű keksz
  • 12,5 dkg olvasztott vaj
  • 70 dkg krémsajt (de NEM tömlős krémsajt)
  • 15-20 dkg porcukor (ízléstől függően lehet több is, ha valaki édesebben szereti)
  • 1 citrom reszelt héja és 1⁄2 citrom leve
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 2 egész tojás
  • 3 tojássárgája
  • 2 púpos tk étkezési keményítő

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
És először elkészítjük az alapot: az aprítógépben ledarált kekszmorzsát összekeverjük az olvasztott vajjal és belenyomkodjuk egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába, amit előtte kivajazunk és sütőpapírral leterítjük.
Kb. 1 cm vastag sima felületet kell kapni, amit én úgy a legkönnyebb elérni, hogy egy pohár aljával és oldalával nyomkodjuk a masszát.
Majd betesszük a hűtőbe, amíg készül a töltelék: A krémsajtot (aminél kulcsfontosságú, hogy szobahőmérsékletű legyen, különben lehetetlen csomómentesre keverni) kikeverjük a tejföllel, porcukorral, citromhéjjal és lével, tejszínnel és a keményítővel és a tojásokkal. A keményítő elhagyható, de nagyon jó állagot biztosít a krémnek.
A tortaformát kívülről és alulról jól bebugyoláljuk több réteg alufóliába, ez azért szükséges, hogy majd a vízfürdőből a víz nehogy beszivárogjon a tortába.
Behelyezzük a formát egy mély tepsibe, amelyben jól elfér, majd frissen forralt vizet öntünk a tepsibe, úgy, hogy kb. a tepsi feléig érjen.
Betesszük a sütőbe és 45 percig sütjük. Ekkor még „remegni” fog egy kicsit, de nem baj, mert a hűlés alatt is tovább sül még, amikor kivesszük a tepsiből és teljesen lehűtjük.
Az kifejezetten jót tesz neki, ha egy éjszakát áll a hűtőben, úgyhogy érdemes már előző este elkészíteni.
Végül szép, nagy, sima, kerek felület kapunk, úgyhogy a díszítésre is komoly mozgástér van.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tripán zöldborsós rizottó

Tripán zöldborsós rizottó

A nyár egyik slágere! Itt a zöldborsóból semmi nem vész kárba, héjastul-mindenestől felhasználható ehhez a különleges rizottóhoz.

Gyömbéres-körtés reggeli turmix

Ez a körtés turmix kifejezetten egészséges, gyorsan elkészíthető és bearanyozza az egész napot.

Lila káposzta saláta kéksajttal és körtével

Káposztasaláta, ami bármilyen ételnek méltó kísérője lehet. Készítsünk mellé egészben sült szűzpecsenyét!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!