Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sajtos sütőtökös lencsés pite

2016. September 20.

Hozzávalók

2 személyre
  • 60g vöröslencse
  • 250ml zöldség alaplé
  • Fekete bors – ízlés szerint
  • ½ tk szárított kakukkfű vagy zsálya
  • 3 púpozott evőkanál sütőtök püré
  • 30g parmezán jellegű sajt, finomra reszelve
  • 2 tk sima liszt
  • 100g leveles tészta
  • 1tk tej

Elkészítés

1.Melegítsük elő a sütőt  200 ° C-ra.

2. Keverjük össze a lencsét és a zöldséglevet.

3. Főzzük, amíg a lencse megpuhul. (ne hagyjuk, hogy dühösen bugyborékoljon)

4. Amikor a folyadék szinte teljesen felszívódott, kevergessük a lencsét folyamatosan, hogy nehogy letapadjon.

5. Fűszerezzük borssal, a kakukkfűvel (zsályával), adjuk hozzá a sütőtök pürét és a reszelt parmezánt, és keverjük jól el, amíg a sajt elolvad.

6. Vegyük le a tűzről és tegyük félre.

7. A tésztát lisztezzük és 3 mm vastagságúra nyújtsuk. Osszuk el a lencse keveréket két kis sütésálló edénybe (de tehetjük egy nagyobba is) és tegyük a tetejére a tésztát.

8. Villával szurkodjuk meg és kenjük meg tejjel a tetejét.

9. Süssük 20-25 percig, amíg a tészta aranybarna lesz.

10. Kínáljuk párolt brokkolival.

 

Forrás: amuseyourbouche.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!