Sajtos kenyérsütemény sonkával, szalámival, olajbogyókkal és paprikával
Ez a finom és jól variálható recept extra gyorsan összeállítható, így még a váratlanul bejelentkező vendégeknek is elkészíthetjük. Kirándulásra, utazáshoz szintén szuper választás, puha és nem morzsálódik.
Hozzávalók
egy 20*10 cm-es formához- 3 nagy tojás
- fél dl olívaolaj (sütéshez)
- 1 kávéskanál só
- 25 dkg liszt
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- kb. 1,5 dl víz
- 8 dkg fekete és zöld olajbogyó vegyesen (magozott)
- 4 dkg kolbász
- 4 dkg sonka
- 8 dkg trappista sajt
- 1 kisebb kápiapaprika
Elkészítés
A tojásokat habosra keverjük az olívaolajjal és a sóval. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd felhígítjuk, simára keverjük a vízzel. Közepesen sűrű tésztát kell kapnunk.
Az olajbogyókat kettévágjuk, a kolbászt, a sonkát, a sajtot és a megmosott, megtisztított kápiát felkockázzuk. Az egészet összeforgatjuk a tojásos keverékkel.
A masszát sütőpapírral bélelt, téglalap alakú formába simítjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk. Tűpróbáig (kb. 30-35 perc) sütjük, majd rácsra borítva hagyjuk kihűlni.