Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Rumos klementin lekvár

2017. January 16.

Hozzávalók

  • 680g klementin, nagyon alaposan megmosva
  • 2 evőkanál citromlé
  • 6.5 csésze forró víz
  • 5.5 csésze kristálycukor
  • ¼ csésze rum

Elkészítés

1. Tegyünk egy nedves vászonnal kibélelt szűrőt egy tál fölé.

2. Vágjuk keresztben ketté a klementineket. Nyomjuk ki a levét a vászonra.

3. Ha végeztünk vele, a rostokat szedjük ki a héjából, és tegyük a vászonra. Kössük össze az anyag négy sarkát, és csináljunk belőle egy csomagot.

4. Tegyük a kis csomagot, a levet és a citromlevet egy lábosba.

5. A héjat vágjuk vékony csíkokra, és a forró vízzel együtt tegyük bele a lábosba.

6. Magas hőfokon forraljuk fel. Vegyük vissza annyira a hőfokot, még mindig forrjon, és főzzük addig, amíg a felére sűrűsödik, és a héj megpuhul. Ez kb. 75 perc. Vegyük le a tűzhelyről.

7. Tegyük a kis batyut egy fém szűrőbe, és egy kanállal nyomjuk ki belőle a levet.

8. Mérjünk ki 4.5 csészét a gyümölcsleves-gyümölcshéjas keverékből, tegyük egy lábosba, és adjuk hozzá a 5.5 csésze cukrot. Főzzük géles állagúra, kb. 20 perc alatt. A

9. Adjuk hozzá a rumot, és főzzük további 2 percig.

10. Öntsük fertőtlenített befőttes üvegekbe. 15 percre állítsuk vízfürdőbe.

 

 Forrás: homespunseasonalliving.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!