Ropogós kacsamell röstivel
Adásban volt: 2013. September 13.
Klasszikus, ropogósra sült kacsamell, a hozzá leginkább passzoló röstivel.
2015. October 17.
Hozzávalók
- 1 kacsamellfilé
- 50 dkg burgonya
- liszt
- 1 tojás
- só
- bors
- olaj
Elkészítés
A kacsamell bőrös felét átlósan beirdaljuk úgy, hogy a húsát ne érje a kés éle, csak a bőrt. Sózzuk, borsozzuk. Bőrös felével lefelé serpenyőbe tesszük, és alacsony lángon, lassan kiolvasztjuk a zsírját, azt folyamatosan le is öntjük róla. Erősebbre vesszük a hőt, a kacsamellet megfordítjuk, és a másik oldalát is kérgesítjük. Sütőrácsra helyezzük, és 170C fokos sütőben 14-15 percig sütjük. Szeletelés előtt legalább öt percig pihentetjük.
A krumplikat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, egy tojással és némi liszttel összekeverjük. Egy kanállal pogácsákat szaggatunk, amiket olajban ropogósra sütünk, amiket konyhai papírtörlőre szedünk, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róluk.
Megosztom barátaimmal