Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Az utánozhatatlanul finom sült kacsamáj, friss, egzotikus salátával.

Ropogós kacsamell

Adásban volt: 2013. May 21.
A recepthez tartozó videó
A tökéletes, sült kacsamell titkos receptje.
2015. October 1.

Hozzávalók

  • 1 kacsamellfilé

  • bors

Elkészítés

A húst konyhai papírtörlővel megszárítjuk. A bőrét beirdaljuk, ügyelve arra, hogy csak a hájréteget vágjuk át, és a húsba ne vágjunk bele. Sózzuk, borsozzuk.
Egy vastag aljú serpenyőt szárazon felhevítünk és beletesszük a kacsamellet a bőrös oldalával lefelé, és kb 4-5 percig sütjük, amíg a hájból kisül a zsír. A zsírt leöntjük alóla, ez később sok mindenre felhasználható. Megfordítjuk a kacsamellet és a másik oldalát is pirítjuk kb. 1-2 percig. Ezután sütőlapra helyezzük és 150C-ra előmelegített sütőbe 12 perc alatt ropogósra sütjük. Azután alufóliával letakarva tálalás előtt még pihentetjük 5-10 percig.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ropogós kacsamell röstivel

Ropogós kacsamell röstivel

Klasszikus, ropogósra sült kacsamell, a hozzá leginkább passzoló röstivel.

Zöldsaláta

A világon a legelterjedtebb saláta öntet a franciák vinaigrette-je, számtalan módon lehet variálni, de az alap változat is tökéletesíti a zöldeket.
Epres cheesecake csatos üvegben (sütés nélkül)

Epres cheesecake csatos üvegben (sütés nélkül)

Fantasztikus rétegek találkoznak ebben az epres édességben, ráadásul csak szépen egymásra rakosgatjuk és már kész is a desszertünk – ezúttal sütés nélkül.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!