Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A gombóc és az eper csodálatos találkozása.

Epres cheesecake csatos üvegben (sütés nélkül)

Adásban volt: 2013. May 21.
A recepthez tartozó videó
Fantasztikus rétegek találkoznak ebben az epres édességben, ráadásul csak szépen egymásra rakosgatjuk és már kész is a desszertünk – ezúttal sütés nélkül.
2016. July 20.

Hozzávalók

  • 25 dkg natúr krémsajt (nem tömlős)
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejföl
  • 1 citrom
  • 1 vaníliarúd
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg teljes kiőrlésű keksz
  • 5 dkg vaj
  • 50 dkg eper

Elkészítés

A krémsajtot csomómentesre kikeverjük a mascarponéval, tejföllel, a citrom reszelt héjával, a porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival.

A kekszmorzsához ledaráljuk a kekszet, majd összekeverjük az olvasztott vajjal. Az epret felkockázzuk, és összekeverjük kevés citromlével és porcukorral.

Üvegpohárban, vagy csatos üvegben tálaljuk: egymásra rétegezzük a krémet, a kekszmorzsát és az eperragut.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Epres-habos pohárdesszert

Könnyű, nyári desszert, ami gyorsan elkészül, mindenki szereti, és a belekerülő habcsók pedig különlegessé teszi.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!