Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Epres cheesecake csatos üvegben (sütés nélkül)

Adásban volt: 2013. május 21.
A recepthez tartozó videó
Fantasztikus rétegek találkoznak ebben az epres édességben, ráadásul csak szépen egymásra rakosgatjuk és már kész is a desszertünk – ezúttal sütés nélkül.
2016. július 20.

Hozzávalók

  • 25 dkg natúr krémsajt (nem tömlős)
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejföl
  • 1 citrom
  • 1 vaníliarúd
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg teljes kiőrlésű keksz
  • 5 dkg vaj
  • 50 dkg eper

Elkészítés

A krémsajtot csomómentesre kikeverjük a mascarponéval, tejföllel, a citrom reszelt héjával, a porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival.

A kekszmorzsához ledaráljuk a kekszet, majd összekeverjük az olvasztott vajjal. Az epret felkockázzuk, és összekeverjük kevés citromlével és porcukorral.

Üvegpohárban, vagy csatos üvegben tálaljuk: egymásra rétegezzük a krémet, a kekszmorzsát és az eperragut.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült puding eperrel

Sült puding eperrel

A pudingról egy hűvös krém jut eszükbe, és nem egy még melegen kanalazható habkönnyű desszert. Érdemes kipróbálni, mert villámgyorsan elkészül, azonnal fogyasztható és bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

Epres-habos pohárdesszert

Könnyű, nyári desszert, ami gyorsan elkészül, mindenki szereti, és a belekerülő habcsók pedig különlegessé teszi.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.