Pizza quesadilla
Néha nincs idő előkészülni, zöldséget pucolni vagy hosszasan főzni. Ilyenkor jó megoldás a kamrából előbányászható tortilla lap, valamint paradicsom és kukorica – konzerv vagy üveges kiszerelésben. Villámebéd következik!
Hozzávalók
4 darabhoz- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv hámozott, aprított paradicsom (40 dkg-os kiszerelés)
- 1 csapott teáskanál szárított oregánó vagy 1 kis ág friss oregánó lecsipkedett levelei
- só
- 4 db tetszőleges tortilla lap
- 12 dkg sonka
- 12 dkg csemegekukorica (konzerv, lecsepegtetve)
- 20 dkg mozzarella sajt
- friss bazsalikomlevelek (elhagyható)
Elkészítés
Az olívaolajat felmelegítjük egy lábasban vagy serpenyőben. Ráreszeljük a megpucolt fokhagymát, megfuttatjuk rajta, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket. Lassú tűzön sűrűre főzzük (fője el a levét, jó sűrű paradicsomra lesz szükségünk).
A tortilla lapokat megkenjük a paradicsommal, majd az egyik oldalukra teszünk felcsíkozott sonkát, kukoricát, összetépkedett mozzarellát és bazsalikomot. Félbehajtjuk, majd forró, zsiradékmentes serpenyőben átpirítjuk mindkét oldalukat. Rögtön tálaljuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: