Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pikáns sárgarépa saláta pirított földimogyoróval

Adásban volt: 2013. április 15.
A recepthez tartozó videó
Villámgyors, csípős saláta és már kész is van a tízórai/uzsonna.
2016. május 17.

Hozzávalók

2 adag
  • 4 közepes méretű sárgarépa
  • 6-8 koktélparadicsom
  • egy nagy marék pirított, sótlan földimogyoró
  • egy csokor friss koriander
  • Öntet:
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 nagy zöldcitrom leve
  • 1tk cukor
  • 1 thai chili
  • 2-3 evőkanál víz

Elkészítés

A sárgarépát durvára reszeljük vagy julienne-re vágjuk. Lobogó vízben egyetlen másodpercig blansírozzuk, majd azonnal jeges vízbe dobjuk és leszűrjük. Közben kikeverjük az öntet hozzávalóit: a 2 evőkanál szójaszószt, egy zöldcitrom levével, egy teáskanál cukorral, egy apróra vágott, kimagozott chilivel és 2-3 evőkanál vízzel. Majd összeforgatjuk a répát, a koriandert, a paradicsomot és az öntetet, végül a salátát megszórjuk korianderrel és a pirított mogyoróval.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csípős-mázas csirkeszárnyak

Csípős-mázas csirkeszárnyak

A csirke egyik legfinomabb része a szárny, csípősre, ropogósra sütve, pedig egyszerűen abbahagyhatatlan. Vendégvárónak, de egy salátával ebédre és vacsorára is remek választás, csak legyen belőle elég!

Csicseriborsós sárgarépasaláta citrusokkal

Ebben a citrusos salátában a csicseriborsóval és datolyával találkozva a sárgarépa is egészen új arcát mutatja.
Sárgarépás minikuglóf (gluténmentes)

Sárgarépás minikuglóf (gluténmentes)

Villámgyors sütemény, amihez még a robotgépet sem kell elővenni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.