Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Villámgyors, csípős saláta és már kész is van a tízórai/uzsonna.

Pikáns sárgarépa saláta pirított földimogyoróval

Adásban volt: 2013. April 15.
A recepthez tartozó videó
Villámgyors, csípős saláta és már kész is van a tízórai/uzsonna.
2016. May 17.

Hozzávalók

2 adag
  • 4 közepes méretű sárgarépa
  • 6-8 koktélparadicsom
  • egy nagy marék pirított, sótlan földimogyoró
  • egy csokor friss koriander
  • Öntet:
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 nagy zöldcitrom leve
  • 1tk cukor
  • 1 thai chili
  • 2-3 evőkanál víz

Elkészítés

A sárgarépát durvára reszeljük vagy julienne-re vágjuk. Lobogó vízben egyetlen másodpercig blansírozzuk, majd azonnal jeges vízbe dobjuk és leszűrjük. Közben kikeverjük az öntet hozzávalóit: a 2 evőkanál szójaszószt, egy zöldcitrom levével, egy teáskanál cukorral, egy apróra vágott, kimagozott chilivel és 2-3 evőkanál vízzel. Majd összeforgatjuk a répát, a koriandert, a paradicsomot és az öntetet, végül a salátát megszórjuk korianderrel és a pirított mogyoróval.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csípős-mázas csirkeszárnyak

Csípős-mázas csirkeszárnyak

A csirke egyik legfinomabb része a szárny, csípősre, ropogósra sütve, pedig egyszerűen abbahagyhatatlan. Vendégvárónak, de egy salátával ebédre és vacsorára is remek választás, csak legyen belőle elég!

Csicseriborsós sárgarépasaláta citrusokkal

Ebben a citrusos salátában a csicseriborsóval és datolyával találkozva a sárgarépa is egészen új arcát mutatja.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!