Pikáns sárgarépa saláta pirított földimogyoróval
Adásban volt: 2013. April 15.
A recepthez tartozó videó
Villámgyors, csípős saláta és már kész is van a tízórai/uzsonna.
2016. May 17.
Hozzávalók
2 adag- 4 közepes méretű sárgarépa
- 6-8 koktélparadicsom
- egy nagy marék pirított, sótlan földimogyoró
- egy csokor friss koriander
- Öntet:
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 nagy zöldcitrom leve
- 1tk cukor
- 1 thai chili
- 2-3 evőkanál víz
Elkészítés
A sárgarépát durvára reszeljük vagy julienne-re vágjuk. Lobogó vízben egyetlen másodpercig blansírozzuk, majd azonnal jeges vízbe dobjuk és leszűrjük. Közben kikeverjük az öntet hozzávalóit: a 2 evőkanál szójaszószt, egy zöldcitrom levével, egy teáskanál cukorral, egy apróra vágott, kimagozott chilivel és 2-3 evőkanál vízzel. Majd összeforgatjuk a répát, a koriandert, a paradicsomot és az öntetet, végül a salátát megszórjuk korianderrel és a pirított mogyoróval.
Megosztom barátaimmal