Paradicsomos szárzeller háromszor
Hozzávalók
2 adag- Paradicsomos szárzeller:
- 1 csokor szárzeller
- olaj
- 2 vöröshagyma
- 1 l natúr paradicsomszósz
- chilikrém
- 3 marék penne tészta
- só
- bors
- Fűszeres, grillezett pulykamell:
- 30 dkg vékony pulykamell
- só
- bors
- olivaolaj
- római kömény
- chili
Elkészítés
Paradicsomos szárzeller tészta feltétként
A felaprított hagymákat olivaolajon megdinszteljük, közben sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a paradicsomszószt, pár csepp chilikrémet és összefőzzük. Közben felszeleteljük a zellerszárat és néhány zellerlevelet, majd a chilis-paradicsomos mártásba szórjuk. 25-30 percig alacsony hőfokon pároljuk. Ezalatt a pennét sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és tálaláskor a paradicsomszósszal összekeverve és a parmezánnal megszórva tálaljuk.
Bruschetta
A kihűlt paradicsomos szárzellert fokhagymával megkent pirítósra halmozzuk, és parmezánnal megszórva tálaljuk.
Fűszeres, grillezett pulykamellel
A pulykamelleket kevés sóval, borssal, római köménnyel, pár csepp chiliszósszal és olivaolajjal bepácoljuk. Egy vastagfalú, bordás grillserpenyőben mindkét oldalát aranybarnára kisütjük és a paradicsomos szárzellerrel tálaljuk.