A ropogós, fűszeres zöldbab és hozzá a juhtúrós mártogatós vendégségre, de családi filmnézéshez, beszélgetéshez vagy egy pohár bor mellé is remek fogás.
Panna cotta málnaöntettel
Adásban volt: 2013. March 11.
A recepthez tartozó videó
![](https://izeselet.hu/wp-content/themes/izeselet/frames/video-recipe-logo.png)
Krémes, könnyű olasz ihletésű desszert, egyszerű alapanyagokból.
2016. January 13.
Hozzávalók
4 adag- 2,5 dl tejszín (30%-os)
- 2,5 dl tej
- 1 vaníliarúd
- 5 dkg cukor
- 2 lapzselatin
- 1 doboz friss vagy fagyasztott málna
- porcukor
- citrom
Elkészítés
A tejet a tejszínnel fölforrósítjuk.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
A tejes keverékhez hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, és egy habverővel a zselatint is belekeverjük. Átöntjük egy kancsóba, majd abból 4 kis üvegpohárba töltjük, és behűtjük.
Elkészítjük az öntetet. Botmixerrel pürésítjük a málnát, porcukorral és citromlével ízesítjük, egy szűrőn átpasszírozzuk, és végül a lehűlt panna cottára öntjük.
Megosztom barátaimmal