Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nyárváró sertésragu zöldfűszeres nokedlivel

Olajbogyó, paradicsom, zöldfűszerek és sok-sok parmezán... Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ahogy előbújnak az első tavaszi napsugarak, egyre inkább kívánom a nyárias ízeket.
2017. April 1.

A fogást készíthetitek csak tarjából, sőt ez a csípős-paradicsomos ragu például csirkefelsőcombbal szintén szuper finom. A nokedli pedig így, fűszeresen és sajtosan akár könnyebb főételként is megállja a helyét.

 

Hozzávalók

4 személyre
  • A raguhoz:
  • 3 nagyobb szelet sertéstarja
  • 3 nagyobb szelet sertéskaraj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, őrölt fekete bors
  • 20 dkg kockázott bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csilipaprika
  • 40 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
  • 20 dkg fekete olajbogyó
  • A nokedlihez:
  • 2 + 4 tojás
  • 1 csipet só
  • kb. 3 dl víz
  • 2 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 1 csokor bazsalikomlevél
  • 40 dkg liszt
  • 2 evőkanál + 1 teáskanál olívaolaj
  • 10 dkg parmezán sajt
  • parmezán a tálaláshoz
  • bazsalikomlevelek a díszítéshez

Elkészítés

1. A raguhoz a megtisztított tarját és karajt felkockázzuk. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, és a húsokat erős lángon, fehéredésig sütjük. Közben sózzuk, borsozzuk. Rádobjuk a kockázott bacont, lepirítjuk, hozzáadjuk a megpucolt, aprított fokhagymát és a feldarabolt, kimagozott csilit. Felöntjük a paradicsommal, beleszórjuk az olajbogyót, sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön, kevergetve sűrű raguvá főzzük.

2. A nokedlit két tojásból készítjük. Elkeverjük a sóval, a vízzel, a kakukkfűvel és a finomra aprított bazsalikommal. Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet egészen addig, amíg sűrű nokedlitésztát kapunk. A tésztát nem szükséges nagyon kidolgozni! Lobogó, sós vízbe szaggatva kifőzzük (mikor forr, elkeverünk benne 2 evőkanálnyi olajat), leszűrjük, és kicsit pihentetjük.

3. A maradék 4 tojást felütjük, és kikeverjük a parmezánnal. A maradék olajat felhevítjük egy nagy serpenyőben, rátesszük a tojásos masszát, és beleszórjuk a leszűrt nokedlit. Lapáttal forgatva összesütjük.

4. A kész ragut a nokedlivel tálaljuk, jól megszórjuk reszelt vagy morzsolt parmezánnal, és bazsalikomlevelekkel díszítjük.

 parissertes_zfnoki1

Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Zöldséges kölesrizottó

Zöldséges kölesrizottó

Mert rizottót készíteni nem csak rizsből lehet!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!