Nyárváró kaliforniai paprikák
A gomba olajbogyókkal, hagymákkal, fetával remekül működik együtt, és persze nagyon finom paprikákba töltve. Színes és könnyű nyárváró fogás, a sok hús után annyira jól tud esni.
Hozzávalók
8 darabhoz- 4 db közepes méretű, színes kaliforniai paprika
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg csiperkegomba
- 10 dkg paradicsompüré
- 15 dkg magozott, fekete olajbogyó
- só, őrölt fekete bors
- 1 marék petrezselyemzöld + a díszítéshez
- olaj a tepsihez
- 20 dkg feta sajt
Elkészítés
A kaliforniai paprikákat megmossuk, megszárítjuk, hosszában félbevágjuk, csumájukat, a magokat és a nagyobb ereket eltávolítjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, felaprított lila hagymát, valamint a fokhagymát párolni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a megtisztított, felcikkezett gombát, erős lángon pirítani kezdjük. Ráöntjük a paradicsompürét, hozzáadjuk a felezett olajbogyókat, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a felaprított petrezselyemzöldet is. Összesütjük.
A paprikákat vékonyan kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk, majd megtöltjük a töltelékkel. Tetejükre morzsoljuk a fetát. 180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a paprikák megpuhulnak. Aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.