Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Nutellás-dupla forrócsokis zabkása reggelire

Mert kell még egy utolsó Nutellázás a bikiniszezon előtt...
2017. March 26.

Hozzávalók

  • 4 csésze sovány mandulatej
  • 2 ek. Nutella
  • 3 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 2 ek. természetes édesítő
  • 2 csésze zabpehely
  • 1 ek. vaj (vagy kókuszolaj) – ez elhagyható
  • extra topping: mogyoró, Nutella, csokoládé pasztilla

Elkészítés

Főzzük össze a tejet, a Nutellát, a kakaóport, az édesítőt, a zabot és a vajat/kókuszolajat (ha használunk) egy nagy lábasban közepes láng felett. Ha melegszik és gőzölögni kezd, keverjük össze, majd csökkentsük a hőt, főzzük tovább (időnként keverjük át). Ha a zab teljesen beszívta a tejet, kapcsoljuk le a tűzhelyet.

Adjunk hozzá extra tejet, ha túl kemény lett a kásánk. Választott feltéttel tálaljuk.

 

forrás: cafedelites.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!