Nutellás-dupla forrócsokis zabkása reggelire
Mert kell még egy utolsó Nutellázás a bikiniszezon előtt...
2017. March 26.
Hozzávalók
- 4 csésze sovány mandulatej
- 2 ek. Nutella
- 3 ek. cukrozatlan kakaópor
- 2 ek. természetes édesítő
- 2 csésze zabpehely
- 1 ek. vaj (vagy kókuszolaj) – ez elhagyható
- extra topping: mogyoró, Nutella, csokoládé pasztilla
Elkészítés
Főzzük össze a tejet, a Nutellát, a kakaóport, az édesítőt, a zabot és a vajat/kókuszolajat (ha használunk) egy nagy lábasban közepes láng felett. Ha melegszik és gőzölögni kezd, keverjük össze, majd csökkentsük a hőt, főzzük tovább (időnként keverjük át). Ha a zab teljesen beszívta a tejet, kapcsoljuk le a tűzhelyet.
Adjunk hozzá extra tejet, ha túl kemény lett a kásánk. Választott feltéttel tálaljuk.
forrás: cafedelites.com
Megosztom barátaimmal