Narancsos pohárdesszert mézes keksszel
A bejgli és a zserbó mellé jól fog esni egy könnyű, villámgyorsan összedobható desszert is, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolni.
Hozzávalók
4-6 adaghoz- 2 dl hideg, 30%-os habtejszín
- 50 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg kandírozott narancshéj (kocka)
- 20 dkg Mese keksz
- kakaópor
Elkészítés
A hideg tejszínt habbá verjük. A mascarponét kikeverjük a kétféle cukorral, majd hozzáforgatjuk a narancsot és a tejszínhabot.
A kekszből annyi darabot félreteszünk a díszítéshez, ahány adagot készítünk, a többit apróra tördeljük. A krémet és a kekszdarabokat felváltva szétosztjuk a desszertes poharakban. A desszertek tetejét megszórjuk kakaóporral, és a félretett kekszekkel díszítjük.
Ezt a receptet is próbáld ki: