Mozzarella rudacskák
Hozzávalók
- 1 evőkanál szárított petrezselyem
- 2 nagy tojás
- ¼ csésze tej
- 1 csésze pankómorzsa
- ½ csésze reszelt parmezán
- 2/3 csésze liszt
- ½ teáskanál fokhagymasó
- ½ teáskanál fűszersó
- 8 db mozzarella rúd
- 1 liter növényi olaj
Elkészítés
1. Tegyük a lisztet egy mély tányérba vagy egy tálba. Egy másik mély tányérban keverjük össze a tojásokat és a tejet. Egy harmadik tányérban keverjük össze a pankómorzsát, a parmezánt, a petrezselymet, a fokhagymasót és a fűszersót.
2. Hosszában vágjuk ketté a mozzarella rudakat, hogy 16 darabot kapjunk.
3. Egyenként panírozzuk be a sajtrudakat. Először a liszt, majd a tojás, majd a pankómorzsa, még egyszer a tojás, és újra a morzsa, hogy vastagabb legyen a bunda. Tegyük a bepanírozott sajtrudakat egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és legalább 1 órára tegyük a hűtőbe.
4. Közvetlenül tálalás előtt melegítsük meg az olajat egy öntöttvas serpenyőben. Több adagban, adagonként kb. 30 mp alatt süssük a rudakat aranybarnára. Az olajból kivéve tegyük papírtörlőre. Tálaljuk marinara szósszal.
Forrás:popsugar.com