Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Mozzarella rudacskák

Parmezános panírban sütve
2016. October 18.

Hozzávalók

  • 1 evőkanál szárított petrezselyem
  • 2 nagy tojás
  • ¼ csésze tej
  • 1 csésze pankómorzsa
  • ½ csésze reszelt parmezán
  • 2/3 csésze liszt
  • ½ teáskanál fokhagymasó
  • ½ teáskanál fűszersó
  • 8 db mozzarella rúd
  • 1 liter növényi olaj

Elkészítés

1. Tegyük a lisztet egy mély tányérba vagy egy tálba. Egy másik mély tányérban keverjük össze a tojásokat és a tejet. Egy harmadik tányérban keverjük össze a pankómorzsát, a parmezánt, a petrezselymet, a fokhagymasót és a fűszersót.

2. Hosszában vágjuk ketté a mozzarella rudakat, hogy 16 darabot kapjunk.

3. Egyenként panírozzuk be a sajtrudakat. Először a liszt, majd a tojás, majd a pankómorzsa, még egyszer a tojás, és újra a morzsa, hogy vastagabb legyen a bunda. Tegyük a bepanírozott sajtrudakat egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és legalább 1 órára tegyük a hűtőbe.

4. Közvetlenül tálalás előtt melegítsük meg az olajat egy öntöttvas serpenyőben. Több adagban, adagonként kb. 30 mp alatt süssük a rudakat aranybarnára. Az olajból kivéve tegyük papírtörlőre. Tálaljuk marinara szósszal.

 

Forrás:popsugar.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Caprese - koktélparadicsomból mini mozzarellával és bazsalikomolajjal

Caprese - koktélparadicsomból mini mozzarellával és bazsalikomolajjal

A világ egyik leghíresebb salátája a Caprese, azaz a paradicsom, mozzarella, és bazsalikom. Ebben a mini változatban bazsalikomolaj is kerül rá.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!