Mexikói zöldfűszeres rizs tőkehallal
Adásban volt: 2013. May 27.
A recepthez tartozó videó
Eredeti néven: arroz verde. Üde, fűszeres, zöld rizs Mexikóból.
2016. February 12.
Hozzávalók
4 adag- 5 dkg spenót, megpucolva
- egy csokor koriander zöld
- egy csokor petrezselyem
- fél zöld chili paprika, kimagozva, finomra aprítva
- 4 dl leszűrt zöldség-, vagy húsleves
- 3,5 dl tej
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2,5 dkg vaj
- 1 hagyma, finomra aprítva
- 4 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
- 20 dkg rizs (pl. basmati)
- só
- bors
- 2x15 dkg tőkehal (vagy harcsa, vagy lazac)
Elkészítés
Fűszerpürét készítünk a zöldfűszerekből: az alaposan átöblített, leszárazott spenótot, a koriander zöldet, a lecsipkedett petrezselyemzöldet és a finomra aprított chili paprikát robot-, vagy kisebb méretű aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a leszűrt zöldséglevest (hidegen), és simára pürésítjük. Hozzákeverjük a tejet. Az olaj és vaj keverékén megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a rizst, és néhány másodpercig pirítjuk. Felöntjük a zöldfűszeres folyadékkal, sózzuk, borsozzuk. Alacsony lángon, fedő alatt, 20 percig főzzük. Amikor elkészült, 10 percig még pihentetjük a saját gőzében.
Megosztom barátaimmal