„Mentes” keksz kókusszal, dióval és mogyoróval
Hozzávalók
8 nagyobb kekszhez- 10 dkg mogyoró
- 5 dkg dió
- 10 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg kókuszzsír
- 2 db tojás
- 5 dkg tetszőleges aszalt gyümölcs
Elkészítés
Mostanában „mentes” feladatok találnak meg a munkában, illetve családi érintettség miatt is egyre többet kísérletezem glutén-, laktóz- és hozzáadott cukormentes ételekkel. Ez a keksz az egyik kedvencem. Az őrölt olajos magvakat kedvetek szerint variálhatjátok és kombinálhatjátok, múltkor például pekándiós alapot választottam. A kókusz annyira jól édesít, hogy minden egyéb természetes és mesterséges édesítőt elfelejthettek, cukormentesen is édes lesz a végeredmény.
1. A megpucolt mogyorót és a dióbelet kávédarálón finomra őröljük.
2. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket, a megolvasztott kókuszzsírt, az elhabart tojásokat és az (aprított) aszalt gyümölcsöket.
3. A masszából 8 közepes méretű, lapos kekszet formázunk.
4. Sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 percet sütjük.
5. Nedvességtől óvva, fémdobozban tároljuk.