Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mentás sárgabarack-krémleves

Hűsöljünk levessel!
2021. August 2.

Ez az egyszerű szezonális finomság egyszerre szolgálhat levesként és hűsítő desszertként is a meleg nyári napokon. 

Hozzávalók

4 adaghoz
  • 40 dkg érett sárgabarack
  • 3,5 dkg kókuszvirágcukor
  • 20 dkg görög joghurt
  • 4 dl tej
  • 6-7 db friss mentalevél
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

 

A barackot alaposan megmossuk, kimagozzuk és felkockázzuk. Egy serpenyőbe tesszük, megszórjuk kókuszvirágcukorral, és kb. 10 percig közepes lángon puhítjuk és karamellizáljuk. 

Ezután turmixgépbe öntjük a görög joghurttal, a tejjel és a frissen tépett mentalevelekkel. Összeturmixoljuk, végül beleöntjük a tejszínt is (nehogy kicsapódjon a meleg baracktól), és újra összekeverjük. 

Teljesen hidegre lehűtve tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mogyoróvajas-lekváros „pite”

Egészségtudatos, sütés nélküli és nagyon finom!

Serpenyős zöldséges tofu

Gyors egytálétel húsmentesen, rohanós napokra is ajánljuk!

Céklás gazpacho

Gazpacho céklából? Igen!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!