Mentás-paradicsomos burgonya harcsafilével
Hozzávalók
4 adag- 2 evőkanál olaj
- 2 salotta, finomra aprítva
- 2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
- 1 doboz (400g) hámozott paradicsom konzerv
- 4 közepes paradicsom, meghámozva, kimagozva
- 2dl zöldség alaplé (vagy víz)
- 2 zöldpaprika, 2-2 nagyobb darabban
- 1 kávéskanál harissa, vagy csípős paprikakrém
- 1kg nem szétfővő burgonya, meghámozva, felkockázva
- 1 nagy csokor menta
- tetejére: menta, olívaolaj
- 1 kg nem szétfővő burgonya, meghámozva, felkockázva
- só
- bors
Elkészítés
Az olajon, csipet sóval meghintve, fedő alatt, üvegesre pirítjuk a finomra aprított salottahagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomkonzervet és négy meghámozott, kimagozott, feldarabolt paradicsomot (Ehhez keresztet vágunk a paradicsom kerek felén, majd leöntjük forrásban lévő vízzel, néhány másodperc után azonnal hideg vízzel leöblítjük. A héja így könnyen eltávolítható.). Felöntjük a zöldség alaplével, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát is. Fedő alatt, kb. 20 percig főzzük. A paprikát eltávolítjuk, és utána robotgéppel vagy botmixerrel pürésítjük, majd átpasszírozzuk. A mártáshoz hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, a harissát vagy bármilyen csípős paprikakrémet és az egész csokor mentát. Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. A mentát eltávolítjuk. Tálaláskor jó minőségű, gyümölcsös olívaolajat locsolunk rá és megszórjuk friss mentával.