Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Ilyet még nem ettél, az biztos! Mentás, csípős, paradicsomos burgonya. A legjobb, ha sült harcsafilével párosítod!

Mentás-paradicsomos burgonya harcsafilével

Adásban volt: 2013. July 8.
Ilyet még nem ettél, az biztos! Mentás, csípős, paradicsomos burgonya. A legjobb, ha sült harcsafilével párosítod!
2015. October 16.

Hozzávalók

4 adag
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 salotta, finomra aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
  • 1 doboz (400g) hámozott paradicsom konzerv
  • 4 közepes paradicsom, meghámozva, kimagozva
  • 2dl zöldség alaplé (vagy víz)
  • 2 zöldpaprika, 2-2 nagyobb darabban
  • 1 kávéskanál harissa, vagy csípős paprikakrém
  • 1kg nem szétfővő burgonya, meghámozva, felkockázva
  • 1 nagy csokor menta
  • tetejére: menta, olívaolaj
  • 1 kg nem szétfővő burgonya, meghámozva, felkockázva

  • bors

Elkészítés

Az olajon, csipet sóval meghintve, fedő alatt, üvegesre pirítjuk a finomra aprított salottahagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomkonzervet és négy meghámozott, kimagozott, feldarabolt paradicsomot (Ehhez keresztet vágunk a paradicsom kerek felén, majd leöntjük forrásban lévő vízzel, néhány másodperc után azonnal hideg vízzel leöblítjük. A héja így könnyen eltávolítható.). Felöntjük a zöldség alaplével, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát is. Fedő alatt, kb. 20 percig főzzük. A paprikát eltávolítjuk, és utána robotgéppel vagy botmixerrel pürésítjük, majd átpasszírozzuk. A mártáshoz hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, a harissát vagy bármilyen csípős paprikakrémet és az egész csokor mentát. Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. A mentát eltávolítjuk. Tálaláskor jó minőségű, gyümölcsös olívaolajat locsolunk rá és megszórjuk friss mentával.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült harcsafilé

Sült harcsafilé

Natúr, sült harcsafilé. Mentás-paradicsomos burgonyával próbáld ki!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!