Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lebbencstészta "Puttanesca"

Adásban volt: 2013. június 6.
A recepthez tartozó videó
Tésztás egytálétel. Gyors, finom, olasz.
2016. február 10.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 20 dkg lebbencstészta
  • olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • chili pehely
  • 4 szardellafilé
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 5 dkg fekete olívabogyó
  • 3 szem paradicsom meghámozva, kimagozva
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

A lebbencstésztát kicsit összetörjük, egy kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, sózzuk  és a szokásos módon megfőzzük. Amíg a tészta fő olívaolajon fokhagymát dinsztelünk, hozzáadjuk a szardellát, amit egy kicsit szét is nyomunk, hogy szinte teljesen szétolvadjon a fokhagymás olajban. Beletesszük a leöblített kapribogyót, egy csipet chili pelyhet, és a friss, hámozott paradicsomot. Végül a fekete olajbogyó és egy csokor apróra vágott petrezselyem kerül bele, nem sózzuk, mert a szardella és a kapribogyó is elég sós. Az elkészült szószt összekeverjük a megfőtt tésztával, és frissen őrölt borssal megszórjuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Olasz mandulatorta

Bármilyen alkalomra elkészíthetjük ezt a tökéletes, gluténmentes, olasz mandulatortát!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.