Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Petrezselymes karalábéfőzelék

Adásban volt: 2013. július 4.
A recepthez tartozó videó
Hihetetlenül egyszerű megújítani a jó öreg karalábéfőzeléket, de nagyon megéri!
2015. október 9.

Hozzávalók

4 adag
  • 8 közepes méretű, zsenge karalábé, felkockázva
  • 5 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 6 dl leszűrt húsleves

Elkészítés

A karalábét meghámozzuk és egyforma méretű kockákra vágjuk. A leszűrt húslevest felforraljuk, hozzáadjuk a karalábékockákat, valamint a petrezselyemzöld szárát. Fedő alatt kb. 15-20 percig főzzük, amíg a zöldség megpuhul. Amikor a karalábé majdnem elkészült, egy kis lábasban vizet forralunk, amelyet megsózunk. A petrezselyemzöldnek lecsipkedjük a leveleit, és a lobogó sós vízben néhány másodpercig blansírozzuk (ettől megmarad a szép színe, és könnyebb pürésíteni). A karalábét leszűrjük. A felét félretesszük, másik felét turmixgépbe tesszük, felöntjük a főzőlé felével, és hozzáadjuk a blansírozott petrezselymet. (Szükség szerint öntünk még hozzá a levesből, ha túl sűrű). Az így kapott petrezselymes pürével összekeverjük a félretett karalábékockákat.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült lazac

Sült lazac

Natúr sült lazac. Bármilyen körettel tökéletes ebéd vagy vacsora.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.