Marhahúsos-krémsajtos töltött paprikák
A kaliforniai paprika igazán változatos alapanyag. Eheted nyersen, megsütheted wokban, vagy akár meg is töltheted, mint én ebben a receptben.
Hozzávalók
4 darabhoz- 12 dkg rizs
- só
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 púpozott teáskanál mexikói fűszerkeverék
- 25 dkg darált marhahús
- 1 nagy tojás
- 10 dkg krémsajt
- 4 db közepes méretű kaliforniai paprika
Elkészítés
A rizst enyhén sós vízben megfőzzük.
Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a megtisztított, felaprított vöröshagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd a fűszert is elkeverjük benne. Belerakjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd puhára sütjük, közben megsózzuk. Végül összekeverjük a főtt rizzsel, az elhabart tojással és a krémsajttal.
A paprikákat megmossuk, tetejüket levágjuk, a csumákat, ereket, magokat eltávolítjuk. Megtöltjük a töltelékkel, és egy sütőpapírral bélelt (vagy vékonyan kiolajozott) sütőtálba tesszük a kalapokkal együtt. 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Salátával tálalhatjuk.