Mandulavajas zabkosárka
A reggeli zabkása tökéletes kiegészítői a különböző magvajak, azonban nem mindenki rajong a kásák állagáért. Nekik szuper alternatíva ez a sütést sem igénylő falatnyi finomság.
Hozzávalók
6 darabhoz- 60 g nagy szemű zabpehely
- 3 evőkanál agavé- vagy kókuszvirágszirup
- 100 g mandulavaj
- 40 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
- tengeri só
Elkészítés
A zabpelyhet egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk, majd összekeverjük a sziruppal. és szilikon muffinformák aljába nyomkodjuk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémes mandulavajat.
Az étcsokoládét forró vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk, és a mandulavajas rétegre csorgatjuk. A tetejét megszórjuk tengeri sóval, ezzel kiemelve az édes ízeket.
A kosárkákat fogyasztás előtt fél óráig a fagyasztóban pihentetjük, hogy megfelelően megszilárduljanak a rétegek.