Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mandulavajas zabkosárka

Gökler Kriszti egészségtudatos finomságával indítjuk a hetet.
2021. January 25.

A reggeli zabkása tökéletes kiegészítői a különböző magvajak, azonban nem mindenki rajong a kásák állagáért. Nekik szuper alternatíva ez a sütést sem igénylő falatnyi finomság. 

Hozzávalók

6 darabhoz
  • 60 g nagy szemű zabpehely
  • 3 evőkanál agavé- vagy kókuszvirágszirup
  • 100 g mandulavaj
  • 40 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • tengeri só

Elkészítés

 

A zabpelyhet egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk, majd összekeverjük a sziruppal. és szilikon muffinformák aljába nyomkodjuk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémes mandulavajat. 

Az étcsokoládét forró vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk, és a mandulavajas rétegre csorgatjuk. A tetejét megszórjuk tengeri sóval, ezzel kiemelve az édes ízeket. 

A kosárkákat fogyasztás előtt fél óráig a fagyasztóban pihentetjük, hogy megfelelően megszilárduljanak a rétegek. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Édesburgonyás reggeli burrito

Dobd fel a megszokott reggeliket ezzel a szuper tekerccsel!

Körtés leveles tészta

Villámgyors és látványos süti, ha gyorsan szeretnél valami klasszat készíteni.

Pulykával töltött kaliforniai paprika

Könnyű, de laktató ebéd.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!