Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mandulás brownie

Adásban volt: 2014. május 9.
A recepthez tartozó videó
A világ egyik legcsokisabb süteménye a brownie, most gluténmentesen mandulalisztből, nyírfacukorral, és mandulával.
2016. augusztus 1.

Hozzávalók

12-16 szelet
  • 12 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg keserű kakaópor

  • 12 dkg csokoládé
  • 12 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 15 dkg nyírfacukor
  • 15 dkg hámozott, sózott, pirított mandula

Elkészítés

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, és hozzáadjuk a vajat.
Egy üvegtálban felverjük tojásokat és hozzáadjuk a nyírfacukrot, majd egy elektromos kézi habverővel fehéredésig keverjük.
Beleöntjük a keserű kakaóport, egy csipet sót, és újra összekeverjük.
Ezt követően beleszórjuk a mandulalisztet és az addigra már felolvadt csokoládémasszát, majd a kézi habverővel újra alaposan összedolgozzuk.
Megszórjuk pirított manduladarabokkal és keverőlapáttal összeforgatjuk.
A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és a tetejét is meghintjük mandulával.
170 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Teljesen lehűtve tálaljuk.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Lecsós galuska házi debrecenivel

Lecsós galuska házi debrecenivel

Egy gazdag, ízes lecsó Debrecenből.
Flamand marharagu zsemlegombóccal

Flamand marharagu zsemlegombóccal

Elképesztően finom marharagu, zsemlegombóccal és egy kocka étcsokoládéval. Tökéletes hétvégi fogás.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.