Lapított újkrumpli fetával
A lapított burgonya a világ egyik legegyszerűbb étele. És ahogy az lenni szokott, amilyen egyszerű, legalább annyira finom!
Hozzávalók
4 személyre- 80 dkg újburgonya
- só
- kb. 3-4 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál szárított zöldfűszerkeverék (vagy más tetszőleges fűszer)
- 2 gerezd fokhagyma
- görög joghurt, feta sajt és petrezselyemzöld a tálaláshoz
Elkészítés
Az újburgonyát folyó víz alatt alaposan megmossuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, szárazra töröljük, és egymástól kellő távolságban sütőpapírral bélelt sütőlemez(ek)re sorakoztatjuk. Egy pohár talpával kilapítjuk mindet egy határozott mozdulattal (nem kell teljesen laposra, maradjanak egyben a krumpliszemek).
Az olajat kikeverjük a zöldfűszerrel, a megpucolt, finomra reszelt fokhagymával és kevés sóval, majd átkenjük vele a krumplik tetejét. 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük.
A burgonyákra görög joghurtot locsolunk, feta sajtot morzsolunk, végül megszórjuk aprított petrezselyemzölddel.
Ezt a receptet is próbáld ki: