Különleges lilakáposzta saláta
Hozzávalók
4 adaghoz- ½ fej lilakáposzta
- ½ fej vöröshagyma
- 1 ek kókuszolaj
- 10 dkg sütőtök
- 10 dkg cékla
- 1 db avokádó
- 1 db piros grapefruit
- 1 db lime
- balzsamecet
- 1 ek eritrit
- 1 tk himalája só
- 5 dkg feta sajt
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
A céklát héjastul alufóliába csomagoljuk, a sütőtököt pedig feldaraboljuk és kimagozzuk, majd mindkettőt sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 20 perc alatt puhára sütjük.
A káposzta torzsát eltávolítjuk és vékonyra szeleteljük, a vöröshagymát pedig finomra aprítjuk. Egy edényben felhevítjük a kókuszolajt, megpirítjuk rajta a hagymát és rászórjuk az erititet. Ha elkezdett karamellizálódni, hozzáadjuk a káposztát is, megsózzuk, és fedő alatt 30 percig pároljuk.
Időközben a grapefruitot megpucoljuk, gerezdekre szedjük és eltávolítjuk a kesernyés fehér hártyáit. Az avokádót kettévágjuk, eltávolítjuk a magját, kikanalazzuk a héjából és felkockázzuk.
A puhára sült sütőtök és cékla héját eltávolítjuk, majd feldaraboljuk őket. Végül összeállítjuk a salátát a lilakáposztából, a sütőtökből, a céklából, az avokádóból és a grapefruitból. Az egészet meglocsoljuk balzsamecettel, feta sajtot morzsolunk rá és egy negyed lime-mal díszítve tálaljuk.