Kukoricabundás karajfalatok
Egy olyan karajreceptet mutatok nektek, amely szerintem sokak kívánságait teljesíti. Először is szuper finom, roppanós bunda veszi körül a húst, másodszor pedig a karaj így garantáltan nem szárad ki. Harmadszor pedig extra fűszerezést kapott a hús. És ha már kukoricaliszt került a sörtésztába, csempésszük a köretbe is!
Hozzávalók
4 személyre- 6 vékony szelet csont nélküli karaj (kb. 50 dkg)
- só, őrölt fekete bors
- 2 tojás
- 2 dl világos sör
- kb. 25 dkg kukoricaliszt + a forgatáshoz
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 1 csapott teáskanál curry fűszerkeverék
- 3-4 dl olaj a sütéshez
- A körethez:
- 20 dkg kuszkusz
- 4 dl zöldségalaplé
- 1 konzerv kukorica
- 8-10 kis csemegeuborka
- só, őrölt fekete bors
Elkészítés
A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd keskeny csíkokra szeljük.
A tojásokat kikeverjük a sörrel. A 25 dkg kukoricalisztbe elkeverjük a sütőport, a curry fűszerkeveréket és adunk hozzá egy csapott kávéskanál sót is. Fokozatosan a sörös keverékhez adjuk, simára keverjük, sűrű, krémes állagú masszát kell kapnunk. Ha a sörtészta túl híg, kevés liszttel, ha pedig túl sűrű, némi sör hozzáadásával tökéletesíthetünk az állagán.
A karajszeleteket megforgatjuk egy kevés kukoricalisztben, majd villa segítségével megmártjuk a sörtésztában. Közepesen forró olajban aranysárgára sütjük, tálalásig papírtörlőre szedjük.
Közben a kuszkuszköretet is elkészítjük. A kuszkuszt lefedhető tálba szórjuk, felöntjük a felforralt alaplével, majd lefedve félretesszük negyedórára. Ezután villával fellazítjuk, majd elkeverjük benne a lecsepegtetett kukoricát és a felkarikázott uborkát. Sóval, borssal fűszerezzük, a ropogós karajfalatok mellé tálaljuk.