Kukorica fritter avokádó salsával
Még rímel is, hogy június 16, kukorica fritter nap. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én mindig megörülök neki, ha kiderül hogy valaminek a napja van, mert akkor nem kell kitalálnom, hogy aznap éppen mit főzzek a családnak. A kukorica fritter nap is ezért emlékezetes, mert tavaly ilyenkor, ezen a napon csináltam először ezt a fajta frittert, vagy ropogóst, és azóta is űzöm az ipart, mert olyan siker lett. A siker titka pedig nem más, mint az, hogy a tésztában nem csak szemes kukorica van, hanem egy részét le is daráljuk, és ettől aztán nagyon durván kukoricaízű lesz a végeredmény.
Hozzávalók
- 50 dkg kukorica
- 1 vöröshagyma durvára vágva
- 2 tojás
- 12 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- só, bors
- egy marék koriander levél durvára vágva (elhagyható)
- étolaj a sütéshez
- Az avokádó salsához:
- 1 avokádó kimagozva, felkockázva
- 1 újhagyma apróra vágva
- 1 jalapeño paprika felkarikázva
- 1 lime leve
- só, bors
- A tálaláshoz tejföl
Elkészítés
A kukorica fritterhez a kukorica felét keverd össze a hagymával, a tojásokkal, a liszttel, sütőporral, sóval és borssal, majd egy késes aprítóban pürésítsd. Keverd hozzá a maradék kukoricát és a koriandert, és tedd félre 5 percre. Ha csak kicsi aprítód van, elég ha a kukoricát pürésíted, és úgy kevered össze a többi hozzávalóval.
Hevíts egy serpenyőben olajat, majd pottyants 2 evőkanálnyi kupacokat a serpenyőbe, és 3 perc alatt, közepesen magas lángon pirítsd meg az egyik, majd 2 perc alatt a másik oldalát is. Szedd papírtörölközőre, és tartsd melegen.
A salsához mindent keverj össze, sózd, borsozd, és néhány percig hagyd összeérni az ízeket.
A frittert tejföllel, és az avokádó salsával tálald.