Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Könnyű és gyors: Cordon bleu hasselback csirke

Egyszerű, mégis látványos
2016. November 26.

Hozzávalók

  • 4 csirkemell filé
  • 4-6 vékony szelet sonka
  • 4-6 szelet sajt
  • fűszeres só
  • fekete bors
  • fokhagymapor

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

2. Vékony szeletekre bontva vágjuk be a csirkemelleket, de ne vágjuk át teljesen.

3. A csirkemellek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Figyeljünk rá, hogy a szeletek közé is jusson.

4. Tépkedjük a sonkát apró darabokra, és dugjuk az egyes szeletek közé.

5. Tegyük ugyanezt a sajtszeletekkel is.

6. Tegyük a csirkemelleket egy tepsire, és süssük35-40 percig, amíg a húsok belseje is 165 fokos lesz. Csípős szósszal vagy tejföllel tálaljuk.

  

Forrás: baconbuttercheesegarlic.blogspot.hu

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!