Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kókuszkocka

Az a recept, amely így végződik: "beleforgatjuk a csokiszirupba, majd végül a kókuszreszelékbe" - az kizárólag nagyon jó lehet!
2016. November 5.

Hozzávalók

  • Piskótához:
  • 8 db tojás
  • 8 ek búzaliszt
  • 8 ek kristálycukor
  • késhegynyi sütőpor
  • Az öntethez:
  • 2 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3-4 ek holland kakaópor
  • 1 ek rumaroma
  • Beforgatáshoz:
  • 200 g kókuszreszelék

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét habbá verjük 3 evőkanál kristálycukorral, a tojások sárgáját a maradék cukorral tejföl sűrűségűre keverjük. Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd beleforgatjuk óvatosan a kemény habbá vert fehérjét. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt, 180 fokon megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük!

Az öntethez felmelegítjük a tejet az összes hozzávalóval, majd félrerakjuk és hagyjuk szobahőmérsékletre visszahűlni. Ha a piskótánk kihűlt, felvágjuk tetszőleges méretű kockákra, beleforgatjuk a csokiszirupba, majd végül a kókuszreszelékbe.

Megosztom barátaimmal
Hornyák Olivér

Hornyák Olivér receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!