Kínai ötfűszeres almafánk
Hozzávalók
16-18 darabhoz- 50 dkg alma (egészben mérve)
- 1 evőkanál citromlé
- 2 tojás
- 1 vaníliarúd kikapargatott magjai
- 5 dkg nádcukor
- 1/2 kávéskanál kínai ötfűszer-keverék
- 1 púpozott teáskanál sütőpor
- 10 + kb. 5 dkg liszt
- 4 dl olaj a sütéshez
- porcukor és narancslekvár a tálaláshoz
Elkészítés
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Szűrőbe tesszük, és kinyomkodjuk a levét.
Átkanalazzuk egy keverőtálba, és leöntjük a citromlével. Hozzáadjuk az elhabart tojásokat, a vaníliamagokat, a cukrot, a fűszerkeveréket, a sütőport és 10 dkg lisztet. Simára keverjük, lefedjük, és 20 percet állni hagyjuk.
A masszához evőkanalanként hozzákeverjük a maradék lisztet (mennyisége függ az alma nedvességtartalmától és a tojások nagyságától, nem biztos, hogy kelleni fog az összes), sűrű, szaggatható állagú masszát kell kapnunk.
A tésztából közepesen forró olajba fánkokat szaggatunk két evőkanál segítségével. Aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük.
A fánkokat melegen, porcukorral meghintve, narancslekvárral körítve tálaljuk.